Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Kayıp Evrim'den hâlâ haber yok... Çalışmalara kayıp Bayram'ın kemiklerini bulan ekip de katıldı

        Tokat'ın Turhal ilçesinde yaşayan Dilek-Burhan Atış çiftinin 2 çocuğundan büyüğü olan 3 yaşındaki Evrim Atış, 10 Temmuz Salı günü sabah saatlerinde kayboldu. İddiaya göre Evrim, Yenisu Köyü Yaylası'ndaki çadırdan hayvanları suya götürmek için ayrılan babaannesi Satı Atış'ın peşinden gitti. Torununun peşinden geldiğini gören babaanne Satı Atış, çocuğu çadırda annesi Dilek Atış'a bıraktı. Evrim'i çadıra götüren ve en son çadırın önünde kardeşi Satı Atış (1.5) ile oynarken gören Dilek Atış, ahıra girdi. Bir süre sonra dönen Satı Atış, torununun çadırda olmadığını fark etti. Çevrede aranan Evrim, bulunamayınca aile, komşulardan yardım istedi ve jandarmaya haber verildi. İhbar üzerine yaylaya, jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Küçük Evrim, ekipler tarafından 8 gündür aranmasına rağmen bulunamadı. 

        Günlerdir kayıp olan Evrim Atış'ın bulunması için başlatılan arama çalışmaları sürüyor. Komandolar, Jandarma Özel Harekat (JÖH) timi, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD ve UMKE bölgede; 3 yaşındaki Evrim'in kaybolduğu, Tokat'ın Turhal ilçesine bağlı Yenisu Köyü Yaylası'nda iz peşinde. Köy sakinleri de ekiplere destek veriyor. İz takip ve kadavra köpeklerinin yanı sıra, çalışmalarda bölge drone kameralar ile havadan taranıyor.

        Köyü, yaylayı, dere yatağını didik didik arıyorlar. Küçük Evrim'e dair bir iz arıyorlar. Şimdiye dek, 70 bin metrekare alan tarandı. Ancak bir haftadan fazla süredir devam eden aramalarda hâlâ bir sonuç yok. Tokat'taki çalışmalara; Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi de katıldı. Aynı ekip, iki buçuk yıl önce kaybolan 8 yaşındaki Bayram Erol'a ait kemik parçalarına ulaşmıştı.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu