Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV 4 gün önce yaylada kaybolmuştu... Eylül'ün cansız bedenini bulan köpek şimdi Evrim'i arıyor

        Tokat'ın Turhal ilçesinde yaşayan Dilek-Burhan Atış çiftinin 2 çocuğundan büyüğü olan 3 yaşındaki Evrim Atış, 4 gün önce sabah saatlerinde kayboldu. İddiaya göre, Yenisu Köyü Yaylası'nda hayvanları suya götürürken babaannesi Sati Atış, peşinden gelen torununu çadırda annesi Dilek Atış'a bırakmıştı. Anne Dilek Atış ise çadırda 1.5 yaşındaki kardeşinin yanına bıraktığı Evrim'i, ahırdan döndükten sonra bulamamıştı. Kalça çıkığı olan çocuğunun çok uzun süre yürüyemeyeceğini söyleyen anne Dilek Atış, "Yere düşse ağlardı, duyardım" açıklamasında bulunmuştu.

        4 gündür kayıp olan Evrim Atış'ın bulunması için başlatılan arama çalışmaları sürüyor. Bölge drone ile de havadan taranıyor. Çalışmalarda, AFAD ve jandarma ekiplerine köylüler de destek veriyor. Arama çalışmalarına Ankara'dan gelen Jandarma Arama Kurtarma (JAK) arama köpeği "Mavi" ile Samsun AFAD Müdürlüğü'nden gelen "Abrek", "Mali" ve "Chi chi" isimli arama köpekleri de katıldı. "Abrek" aynı zamanda, Ankara'nın Polatlı ilçesinde kaybolduktan 8 gün sonra cesedi bulunan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara'yı bulan arama köpeği olmasıyla dikkat çekiyor. 

        Dün akşam saatlerinde ara verilen arama çalışmaları bugün sabahın ilk saatleriyle birlikte yeniden başlatıldı. Son durumu Habertürk TV Muhabiri Mahir Kılıç anlattı.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu