Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV 10 gün oldu! Kayıp Evrim baraj gölünde aranıyor

        Tokat'ın Turhal ilçesinde yaşayan Dilek-Burhan Atış çiftinin 2 çocuğundan büyüğü olan 3 yaşındaki Evrim Atış, 10 Temmuz Salı günü sabah saatlerinde kayboldu. İddiaya göre Evrim, Yenisu Köyü Yaylası'ndaki çadırdan hayvanları suya götürmek için ayrılan babaannesi Satı Atış'ın peşinden gitti. Torununun peşinden geldiğini gören babaanne Satı Atış, çocuğu çadırda annesi Dilek Atış'a bıraktı. Evrim'i çadıra götüren ve en son çadırın önünde kardeşi Satı Atış (1.5) ile oynarken gören Dilek Atış, ahıra girdi. Bir süre sonra dönen Satı Atış, torununun çadırda olmadığını fark etti. Çevrede aranan Evrim, bulunamayınca aile, komşulardan yardım istedi ve jandarmaya haber verildi. İhbar üzerine yaylaya, jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Küçük Evrim, ekipler tarafından 8 gündür aranmasına rağmen bulunamadı.

        Küçük Evrim'i arama çalışmaları kesintisiz şekilde devam ediyor. Komandolar, AFAD ekipleri ve Jandarma Arama Kurtarma timleri her ağacın, kayanın dibinde Evrim'den küçük de olsa bir iz bulmaya çalışıyor. Günlerdir bölgeyi didik didik ediyorlar, ama hâlâ kayıp Evrim'e dair en ufak bir iz bile yok. Tokat'ya kaybolan küçük kız çocuğu için, Tokat İl Jandarma Komutanlığı özel ekip oluşturdu. Özel ekip, Evrim'le ilgili tüm ayrıntıları tek tek inceliyor. Eldeki veriler, en ince ayrıntısına kadar değerlendiriliyor. İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan da Evrim dosyasını yakından takip ediyor.

        Arama çalışmalarının yapıldığı alan da genişletildi. Ekipler son olarak köy mezarlığında iz sürdü. Küçük Evrim'in katledilip gömülme ihtimaline karşı Jandarma Arama Kurtarma ekipleri, Mavi isimli kadavra arama köpeğiyle birlikte Yenisu Köyü mezarlığını inceledi. Mavi, yeni kazılan mezarları ve çukurları tek tek kokladı; iz bulmaya çalıştı.

        Öte yandan, Evrim'in acılı annesi de umutla bir haber bekliyor. Kızını bulana tüm hayvanlarını vereceğini söyleyen anne Dilek Atış, "Bir tek istediğim şey var; çocuğumu bulup getirene ne isterse vereceğim. Danamı, tosunumu, her şeyimi vermeye razıyım. Malım mülküm onun olsun. Yeter ki çocuğum gelsin" dedi.

        Kayıp Evrim'i bulmak için daha önce metruk binalar, çukurlar ve mezarlıklar aranmıştı. Her ihtimali değerlendiren ekipler, çalışmalarını Yazıtepe Baraj Gölü'nde yoğunlaştırdı. Küçük çocuk, sazlıkların arasında aranıyor. Ayrıntılı bilgiyi, arama çalışmalarına katılan Habertürk Muhabiri Mahir Kılıç anlattı.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu