Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV 24 Haziran seçimlerinin istisnaları: Antalya, Mersin ve Tunceli

        24 Haziran'ın seçim haritası her iki seçimde de genel hatlarıyla orantılı bir tablo ortaya koydu. Yani cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandıktan Erdoğan'ın çıktığı illerde, milletvekilliği seçimlerinde de Cumhur İttifakı'nın seçimin galibi olduğu görüldü. İki istisna hariç; Antalya ve Mersin.

        Seçimlerde sadece Antalya ve Mersin, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan'a, milletvekilliği seçimlerinde ise Millet İttifakı'na daha fazla oy verdi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 42.8 ile Erdoğan'ın kazandığı Antalya'da, Millet İttifakı yüzde 47.3 ile 8 milletvekili çıkardı. Cumhur İttifakı ise yüzde 44.8 ile Antalya'yı 7 milletvekili ile temsil edecek. Daha çekişmeli bir mücadeleye sahne olan Mersin'de ise Erdoğan yüzde 37.9 ile öne çıktı. Muharrem ince oyların yüzde 37.4'ünü aldı. Kentte Millet İttifakı'nın oy oranı yüzde 41.2 olurken onu yüzde 41.1 ile Cumhur İttifakı takip etti.

        Daha farklı bir istisnanın adresi ise Tunceli'ydi. Milletvekilliği seçimlerinde HDP'nin yüzde 51.4 oy oranıyla ipi göğüslediği Tunceli'de, halkın, cumhurbaşkanlığı için tercihi ise CHP'nin adayı Muharrem İnce'den yana oldu. İnce, Tunceli'den yüzde 58.1 oranında oy aldı.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu