Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Kayıp Evrim'den hâlâ haber yok

        Tokat'ın Turhal ilçesinde yaşayan 4 yaşındaki Evrim Atış'in ailesi, yaylaya çıkmıştı. İki çadır kurup ormanlık bölgede kalmaya başladılar. Babaanne Sati Ateş, hayvanları su içmeye götürdüğü sırada, torununun da peşine takıldığını fark etti. Küçük kızı annesine bıraktı. Anne de çocuğu alıp çadıra götürdü. Ardından ahıra geçti. Ne olduysa o süre zarfında oldu.

        Kayıp çocuğun en son çadırın önünde 1.5 yaşındaki kardeşi Satı Atış ile oynarken görüldüğü belirtiliyor. Anne Dilek Atış, kalça çıkığı olan çocuğunun çok uzun süre yürüyemeyeceğini düşünüyor. 

        Jandarma, AFAD, eğitimli köpekler tarafından arama çalışmaları aralıksız sürüyor. Bölge drone ile de havadan taranıyor. Ankara'dan özel bir ekip de çalışmalara katıldı.  

        Arama çalışmalarına katılan köpekler arasında, Ankara'dan gelen Jandarma Arama Kurtarma (JAK) arama köpeği 'Mavi' ile Ankara'nın Polatlı ilçesinde kaybolduktan 8 gün sonra cesedi bulunan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara'yı bulan Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü bünyesindeki arama köpeği 'Abrek' de var. 'Mali' ve 'Chi chi' isimli arama köpekleri de destek veriyor. 

        Çalışmalar 2 kilometrelik alana genişletilirken; Evrim'in kaybolduğu noktadaki su kuyusu da kontrol edildi. Habertürk TV ekibi de o çalışmaları takip ediyor.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu