Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV 8 yaşındaki Eylül katledildi! Geriye cinayete ilişkin kan donduran ayrıntılar kaldı

        Günlerce aranan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara'nın katli, Türkiye'nin gündeminde. Ankara Polatlı'da kaybolan ve maalesef cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Eylül, cumartesi günü defnedildi. Katil zanlısı olarak ailenin komşusu Uğur Koçyiğit tutuklu. Katil zanlısı Uğur Koçyiğit'in Eylül'ü öldürdükten sonra bir süre arama çalışmalarına katıldığı, hatta Eylül'ün ailesini ziyaret ettiği belirlendi. Küçük kızın bedeninde, eziyet gördüğüne ilişkin izlere ulaşıldı. Ortaya çıkan ayrıntılar kan dondurur nitelikte.

        Eylül Yağlıkara, 22 Haziran günü, Ankara Polatlı'nın Uzunbeyli Köyü'nde evinden oyun oynamak için çıktı, bir daha geri gelmedi. Köyde çobanlık yapan biri, zanlı Uğur Koçyiğit'i Eylül'ün dibine gömüldüğü direğin yakınlarında gördüğünü söyledi. Arama çalışmalarına bir süre katılan ve acılı aileye de geçmiş olsun dileklerinde bulunan zanlı Koçyiğit gözaltına alındı. Çelişkili beyanlar nedeniyle "tasarlayarak öldürme" suçundan tutuklandı. Kadavra köpeği Eva, zanlının aracına yoğunlaşınca yapılan kriminal incelemede Eylül'e ait olduğu belirlenen kan ve saç örneklerine rastlandı. Ancak iki kez sorgulnmasına rağmen zanlı suçunu itiraf etmedi.

        Aramalar zanlının son olarak görüldüğü ve kendisinin diktiği elektrik direği etrafında yoğunlaştı ve kadavra köpeği, 8 yaşındaki Eylül'ün minik bedenine ulaştı. Eylül'ün boğularak öldürüldüğü belirlendi. Vücudunun çeşitli yerlerinde de kesici-delici alet yaralamaları vardı. İlk otopside bir ayağında kırık tespit edildi. Eylül'ün kesin ölüm nedeni ikinci otopsi raporuyla netleşecek. Cinsel istismara uğrayıp uğramadığı bilinmiyor. Ancak zanlı Koçyiğit'in cep telefonunda çocuk istismarıyla ilgili görüntülere rastlandı. Evli ve 3 çocuk babası Uğur Koçyiğit yeniden sorgulanıyor. Başlatılan soruşturma kapsamında katil zanlısının eşi ve annesi de gözaltına alındı. Ayrıca, olay günü telefonla sık sık görüştüğü belirlenen iki şüpheli de gözaltında.

        GÜL: EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILACAKLAR

        Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, mazbatasını almak için geldiği Gaziantep Adliyesi önünde gazetecilerin Eylül Yağlıkara'nın öldürülmesine ilişkin sorularını yanıtladı. "Bir baba, bir adalet bakanı ve milletvekili olarak bu menfur olayla ilgili öfkemizi dile getirecek cümle kurmakta zorlanıyoruz" diyen Gül, şöyle devam etti:

        "Olayın faili veya failleriyle ilgili soruşturma süreci en hızlı şekilde sonuçlanacak ve en ağır cezayı alacaktır. Yargı makamları konuyla ilgili soruşturmayı yapmaktadır. Bizler de bu konunun takipçisi olacağız. Olayla ilgili bir tutuklu ve gözaltılar söz konusu. İlgili makamlar ifadeleri ve gerekli incelemeleri yaptıktan sonra durum tüm yönleriyle açıklanacaktır. Olayın cinsel istismar boyutuyla ilgili iddiaların doğru olup olmadığı, adli tıp soruşturmasının ardından netlik kazanacaktır. Şu anda bununla ilgili fiilin olup olmadığıyla ilgili tam bir şey söylemek erken olur. Adli tıp makamları incelemelerini devam ettirmektedir. Bu olayla ilgili sosyal medyada cesedin farklı parçalara ayrıldığı gibi bir takım yanlış, doğru olmayan bilgiler var. Bu konuda savcılık makamının bilgilendirmesine itibar edilmesi gerekir."

        #habericireklam#300x250#4060812#right#

        Gül, olayla ilgisi bulunanların en ağır şekilde cezalandırılacağını belirterek, kimsenin bundan şüphe duymamasını istedi.

        CİNSEL İSTİSMAR SUÇLARINA İLİŞKİN YASA TASARISI

        Cinsel istismar suçlarına ilişkin yasa tasarının hatırlatılması üzerine Gül, bu konuda AK Parti olarak cezaları artırdıklarını bildirdi. Gül, bu konuda yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla komisyon kurulduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:

        "Özellikle suça giden sebepleri engelleyecek, caydıracak neler olabilir bunları ortaya koyduk. Faillerin mağdur veya yakınlarıyla irtibata geçebileceği, ortamlarda bulunabileceği gelişmeleri engelleyecek çalışmalardan tutun da cezaları, infazları artıracak çalışmalara kadar tüm düzenlemeleri yaptık. Bu husus, Meclisimizin ilk gündem maddelerinden birisi olacak. Biliyorsunuz tasarıyı meclise sevk etmiştik ama meclisin tatile girmesiyle yasalaşmamıştı. İlk dönemde bu konu kanunlaşacaktır." (AA)

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu