Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Anıtkabir'de Atatürk'e hakaret videosu çekmişti! Emniyetteki ifadesi ortaya çıktı... İşte detaylar

        Safiye İ. isimli 23 yaşındaki kadın, geçen hafta Anıtkabir'in önünde, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ağır hakaretler ederken bir video çekti. Sosyal medyada hızla yayılan söz konusu video, kamuoyunun tepkisini çekti.

        Olayın ardından, Safiye İ. hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından "Atatürk'e hakaret"ten soruşturma başlatıldı. Safiye İ., geçen cumartesi günü Ankara Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekiplerince halasının Demetevler semtindeki evinde gözaltına alındı. Safiye İ., önceki gün sevk edildiği adliyede tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarıldı. Mahkemece tutuklanan Safiye İ., Sincan Cezaevi'ne gönderildi. 

        POLİSTEKİ İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

        Çıkarıldığı mahkeme tarafından "Atatürk'ü koruma kanununa muhalefet"ten tutuklanan Safiye İ.'nin polisteki ifadesi ortaya çıktı. Ankara Emniyeti'nde alınan ifadesinde Safiye İ., soruşturma konusu olan sosyal medya hesabının kendisine ait olduğunu söyledi. Anıtkabir'e halası ve iki kuzeninin ısrarıyla gittiğini söyledi.

        'CAHİLLİĞİME GELDİ'

        Safiye İ.'nin emniyetteki ifadesinde şu cümleler yer aldı:

        "Gitmek istemiyordum. Videoyu kendi isteğimle çektim. Bana kimse yardım etmedi. Herhangi bir amacım yoktu. Bir anlık boşluğuma, cahilliğime geldi. 8 yaşımdan beri kapalıyım. Yaklaşık 6 yıldır da çarşaf giyiyorum. Bu olayı da, herhangi bir provoke amaçlı yapmadım. 20 Temmuz'da Instagram'daki hesabıma çekip attım ve yaklaşık 5 dakika sonra da görüntüleri hesabımdan sildim. Bu görüntüyü sadece arkadaşlarımla paylaştım." 

        'ÇOK PİŞMANIM, HERKESTEN ÖZÜR DİLİYORUM'

        Safiye İ.,sosyal medya hesabından paylaştığı video nedeniyle ailesi tarafından uyarıldığını ve bunun üzerine de videoyu hemen kaldırdığını söyledi. Safiye İ., "Halam ve kuzenlerim izledikten sonra videoyu kaldırmam için beni uyardılar. Ben de videoyu 5 dakika içinde sildim. Ardından ailem tarafından özür videosu çekmem yönünde uyarıldım. Ancak ben hiçbir anlam ifade etmeyeceği için ve videonun çoktan yayılmış olduğundan dolayı çekmek istemedim. Ben çekmeyince kuzenim E.A., benim adıma bu özür videosunu çekip kendi Instagram hesabından büyük sayfalara attı. Video içeriğinde kullandığım ifadelerden dolayı çok pişmanım. Suç olduğunu bilmiyordum. Herkesten çok özür diliyorum" dedi.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu