Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Leyla'nın ölümünde ihmal mi var?

        Leyla'nın ölümünde ihmal var mı? Elbiseleri neden çıkartıldı? Leyla'nın katili aranırken şimdi akıllarda bu 2 soru var. Zira Ağrı Barosu'na göre, minik Leyla kaçırıldığı günden öldüğü güne kadar köydeydi.

        4 yaşındaki Leyla Aydemir, Ağrı'nın Bezirhane Köyü'nde kaybolmuş, 18 gün sonra da cansız bedeni bulunmuştu. Bulunduğu yer ve tüm köy defalarca aranmıştı. Ancak acılı aile bu konuda farklı düşünüyor. Onlara göre, köylülerin yaşadığı evler aranmamıştı.

        Ağrı Barosu da Leyla'nın ölümüyle ilgili harekete geçti. Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuran Baro Başkanı Ali Artuk'un verdiği dilekçe ailenin iddialarını destekler nitelikteydi. Baro Başkanı dilekçede "Leyla Aydemir'in 14 haziran'dan 2 temmuz'a kadar köyde bulunduğu tarafımızca değerlendirilmektedir" dedi ve ihmal iddiasında bulundu. "Burada bir ihmal varsa ihmali bulunan merciler hakkında soruşturma başlatılmış mıdır?" diye sordu. Leyla bulunduğunda kıyafetleri yoktu. Yalnızca fotoğraftaki mavi boncuklu kolyesi üzerindeydi. Baro Başkanı dilekçesinde "Minik Leyla Aydemir'in üzerindeki elbiselerin delilleri karartmak amacıyla çıkarıldığı açıktır" dedi.

        İddialarla ilgili hukukçular, her bir ev ve eklentisi için tek tek arama kararının alınmasının yasal zorunluluk olduğunu bildirdi. Leyla'nın ölümüyle ilgili soruşturma sürüyor.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu