Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Elektrik ve gazda yeni tarife

        Elektrik ve doğalgaz fiyatları konusunda kritik bir haftaya girildi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu EPDK, “tarife” başlıklı tek gündem maddesiyle yarın özel bir toplantı yapacak. Kurul, 1 Ağustos’tan geçerli olmak üzere uygulamaya girecek yeni elektrik tarifelerini görüşecek. BOTAŞ da yeni gaz fiyatlarını belirleyecek.

        Enerji yönetimi, bu hafta milyonlarca elektrik ve doğalgaz abonesinin cebini ilgilendirecek iki karar alacak. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, yarın 1 Ağustos’tan geçerli yeni elektrik fiyatlarını görüşmek üzere bir araya gelecek. EPDK, perşembe günü de ikinci toplantısını yapacak. Toplantıda, enerji sektörünün genel ve güncel konuları konuşulacak.

        BOTAŞ’ın da yeni doğalgaz tarifeleriyle ilgili bir karar alması bekleniyor. BOTAŞ gaz fiyatıyla ilgili kararını internet sitesinden kamuoyuyla paylaşıyor.

        Elektrik ve doğalgazda; artan döviz kuru, petrol ve enflasyon nedeniyle ciddi bir maliyet baskısı bulunuyor. Enerji yönetimi, “Enflasyonla Mücadele”yi etkilemeyecek biçimde bir süredir enerji fiyatlarıyla ilgili alternatifli tarife çalışması yapıyor. Bu çalışmalar ışığında elektrik ve doğalgaz fiyatları belirlenecek.

        HABER: OLCAY AYDİLEK

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu