Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Kamuda tasarruf dönemi! Lojman ve sosyal tesisler satılacak

        Kamuda tasarruf dönemi başlıyor, harcamalar frenlenecek. Lojmanlar satılacak, sosyal tesisler özelleşecek. 50 bin lojmanın satışı için hazırlıklar başladı. Öncelikli olarak içinde yaşayan memurlara satın almaları teklif edilecek. Terörle mücadele bölgelerindeki lojmanlar, kapsam dışı bırakılacak. 

        Sosyal tesislerin satışı da gündemde. İlk aşamada özellike yüksek gelir getirecek, tatil bölgelerindeki tesisler elden çıkarılacak. 4-5 tesisin bu yıl içinde acil olarak satılması düşünülüyor. 

        KALKINMA BAKANLIĞI'NA, BÜTÇE BAŞKANLIĞI YERLEŞTİ

        Kamuda bina harcamalarından da kesintiye gidecek. Birleşen veya kapanan bakanlık binaları, ihtiyaçlar doğrultusunda değerlendirilecek. Örneğin, eski Kalkınma Bakanlığı binası artık yeni kurulan Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından kullanacak. İhtiyaç fazlası diğer kamu binalarında da benzer adımlar atılacak. Birleşen bakanlıklarda, fiziki mekanların daha verimli kullanılması için çalışma yapılacak. İhtiyaç fazlası olanların satışı ya da kiralanması söz konusu olacak. 

        ACİL İHTİYAÇ OLMAYAN BİNA İHALELERİ DURDURULACAK

        Acil ihtiyaç olmayan bina yapım ihaleleleri durdurulacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu kapsamda yaklaşık 600 milyon liralık 2 bina yapım ihalesini durdurdu. Söz konusu binaları İller Bankası ve Tapu Genel Müdürlüğü kullanacaktı. Böylece şimdiden 600 milyon liralık tasarruf sağlandı. 

        HABER: ESRA NEHİR

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu