Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Doktorlara müjde! Prim kesintisi kaldırılıyor

        TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda doktorları sevindirecek bir düzenleme yapıldı. Uzman doktor ve diş hekimleri ile uzman olmayanların döner sermayeden aldıkları paydan yapılan kesinti kaldırılıyor. Kesinti uygulaması 1 Ocak 2019'da sona erecek.

        Uzman ve uzman olmayan doktorlar ile diş hekimlerinin emekli aylıklarında artış yapan düzenleme Plan Bütçe Komisyonu’nda değiştirildi. 2010 yılından bu yana, kamudaki uzman doktor ve diş hekimleri ile uzman olmayanların döner sermayeden aldıkları paylardan prim kesintisi yapılıyor. Kesinti tutarı 800 liraya kadar ulaşıyor.

        Teklifin komisyondaki görüşmeleri sırasında verilen önergelerle, 2010’dan bu yana devam eden döner sermaye paylarından prim kesintisi uygulamasına son verildi. Doktorlar ve diş hekimleri, 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren yaklaşık 800 liraya kadar ulaşan kesintiden kurtulacak.

        2010 yılından bu yana yapılan kesintilerden dolayı emekli aylıklarında doğan artışlar ise emekli olduklarında ayrıca ödenecek. Torba yasa teklifi ayrıca uzman doktor ve diş hekimlerinin emekli aylıklarında 2 bin lira, uzman olmayanların emekli aylığında da bin 533 lira artış öngörüyor.

        HABER: AHMET KIVANÇ

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu