Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Leyla'nın katil zanlısı tek kişilik hücreye konuldu

        3 yaşındaki Leyla Aydemir, Ağrı'nın Bezirhane Köyü'nde kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni bulunmuştu. Kaçırılmış, aç bırakılmış ve minik cansız bedeni, daha önce balık adam ve dronelarla aranan dereye bırakılmıştı. Cansız bedeninden günler sonra da kıyafetleri bulunmuştu. Soruşturma sürerken; cinayetle ilgili bir gelişme yaşandı. Leyla'nın babasının amcasının oğlu Mehmet Aydemir önceki gün tutuklandı. Tutuklanma gerekçesi ise kasten öldürmeydi. 

        İDDİALARI YALANLAMIŞTI

        Zanlı Aydemir'in adı daha önce "Leyla'nın katili amcası çıktı" haberlerine konu olmuştu. O haberlerin ardından açıklama yapan Mehmet Aydemir, "Beraber bulalım, beraber asalım ki başka Leylaların canı yanmasın. Yalan yanlış ifadeler vererek de insanları kışkırtmanın da bir anlamı yok. Şu an can güvenliğim de yok" demişti.

        BAŞSAVCILIK: 1 KİŞİ KASTEN ÖLDÜRME SUÇUNDAN TUTUKLANDI

        Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan da konuyla ilgili açıklama geldi. Açıklamada, 4 kişinin gözaltına alındığı; 3'ünün serbest bırakıldığı belirtildi. Yazılı açıklmada "1 şüpheli ise Ağrı Sulh Ceza Hakimliği'nin kararına istinaden 18 Temmuz 2018 tarihinde 'kasten öldürme' suçundan tutuklanmıştır" denildi.

        LEYLA'NIN BABASI: RESMİ AÇIKLAMA BEKLİYORUM

        Aile ilk olarak zanlının tutuklanmasının terör örgütüyle ilgili olduğunu savundu. Ardından Leyla'nın babası Nihat Aydemir "Ne olduğunu, bu kişinin hangi delillerle tutuklandığını bilmiyoruz. Resmi açıklamanın yapılmasını bekliyordum. Resmi açıklama yapıldıktan sonra gereken açıklamayı ben de yapacağım. Kimseyi suçlamamız yersiz olur" dedi.

        ZANLI TEK KİŞİLİK HÜCREYE KONULDU

        Öte yandan, 'kasten öldürme' suçundan tutuklanarak Ağrı'da cezaevine gönderilen zanlı Mehmet Aydemir, güvenlik gerekçesiyle tek kişilik hücreye konuldu. Aydemir'in tutuklanmasıyla ilgili gizlilik kararı alınırken; aile bireyleri de kendilerine açıklama yapılmadığını öne sürdü.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu