Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Siyasilerin bayram sabahı

        Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Meclis Başkanı Binali Yıldırım, bayram namazını İstanbul'da kıldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise bayram namazından sonra Türkeş'in mezarını ziyaret etti. 

        Bayram sabahı Türkiye'nin dört bir yanındaki camiler doldu taştı. Siyasiler de bayram namazı için farklı camileri tercih etti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İstanbul Ataşehir'deki Mimar Sinan Camii'nde bayram namazını kıldı. Bayram mesajında birlik beraberlik vurgusu yapan Oktay, "Bütün dünya ve özellikle coğrafyamız sıkıntılı bir süreçten geçerken Türkiye güvenli liman olmaya devam ediyor ve devam edecektir. Çok daha güçlenerek her türlü şartta çok daha güçlenerek yoluna devam edecektir" dedi.

        Meclis Başkanı Binali Yıldırım da İstanbul'da kıldı bayram namazını. Süleymaniye Camii'nde ona Sağlık Bakanı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Gençlik ve Spor Bakanı da eşlik etti. Amerika Birleşik Devletleri'nin Ankara Büyükelçiği'ne yönelik saldırı soruldu Meclis Başkanı'na. Saldırıyı kınayan Yıldırım, "Türkiye'de yabancı misyonlar, büyükelçilikler Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin güvencesi altındadır. İlişkilerimiz hangi ülkeyle nasıl olursa olsun bunlar ayrı bir şey. Onların güvenliğini sağlamak bizim en önemli görevlerimizden bir tanesidir. Dolayısıyla böylesine bir saldırıyı tasvip etmek mümkün değildir, kınıyoruz" diye konuştu.

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da partisinin kurucu lideri Alparslan Türkeş'in kabrini ziyaret etti. Türkiye'nin bayramını kutlayan Bahçeli, erken seçim sorularına da yanıt verdi. MHP lideri, "Seçimi öne almak Türkiye'yi bir başka kaosa sürüklemek olur" dedi.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu