Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Savcılık yazısı ortaya çıktı! Adnan Oktar ve örgütü dikkat çekmek için neler yaptı?

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tutuklamaya sevk edilen Adnan Oktar'ın da aralarında bulunduğu şüpheliler hakkında hazırlanan sevk yazısında ilginç tespitlere yer verildi.

        Savcılığın sevk yazısında Adnan Oktar’ın 80’li yıllardan itibaren dini cemaat kisvesi altında faaliyet gösterdiğine dikkat çekildi. Ancak İslam dinine ve ahlaka tamamen aykırı kurallar ve yöntemlerle suç amaçlı örgüt yapılanmasını oluşturduğu belirtildi.

        Sevk yazısında örgütün kamuoyunun dikkatini çekmek adına yaptıkları bazı eylemlere de yer verildi. Sırf bu maksatla piyanist Fazıl Say’a dava açtıkları anlatıldı. Örgütün kadın ve erkekleri tuzağına düşürmek amacıyla duygusal ilişki, beyin yıkama ve cinsel şiddet gibi yöntemleri kullanığının altı çizildi. Ayrıca psikolojik telkinle köleleleştirilen çok sayıda kadının hatta 18 yaş altı kız çocuklarının cinsel şiddete maruz kaldıklarının altı çizildi.

        Savcılığın sevk yazısında dikkat çeken bir diğer detay ise örgütün FETÖ terör örgütü ile olan benzerliklerine yapılan vurgu oldu. Örgüt mensupları ve sempatizanlarından FETÖ benzeri yöntemle dini duyguların sömürülmesi suretiyle para toplandığı anlatıldı. 

        Örgüt yapılanması imam kardeşler, imam bacılar, adliye imamı, para imamları gibi sınıflara ayrıldığının altı çizildi.

        Örgütün para trafiği ise hazırlanan masak raporuyla gözler önüne serildi. Rapora göre örgüt üyelerine ait şirketlerden elde dilen gelirler örgütle bağlantılı kişilerin hesaplarına aktarılıyordu. Bu sayade paralar kaynağından uzaklaştırılıyor ve çeşitli yönlemlerle kara para aklanıyordu. Savcılığın yazısında örgütün 1980'den bu yana faaliyet halinde olduğu ve disiplinli, planlı ve organize şekilde haraket ettiği vurgulandı. 

        HABER: SERDAR KULAKSIZ

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu