Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Bakanlıktan diyet ürünlerine ayar!

        Diyet ürünlerin kullanım koşullarıyla ilgili düzenleme geliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, hazırladığı yeni tebliğ taslağını kamuoyunun görüşüne açtı.

        Tarım ve Orman Bakanlığı, diyet ürünlerin kullanımıyla ilgili önemli değişikliğe gidiyor. Hazırlanan yeni tebliğ taslağı görüşe açıldı. Buna göre; diyet ürünlerin üzerinde hamile veya emziren kadınlar ile ergenler tarafından kullanılmaması gerektiği yazacak. Ürünlerin tüketiminde sağlık uzmanı tavsiyesinin önemine işaret edilecek.

        Günlük yeterli miktarda sıvı alımının önemi ürünün etiketinde yazacak. Ürünün, kullanma talimatına uygun olarak kullanıldığında, günlük temel besin ögelerini yeterli miktarlarda sağladığı belirtilecek. Gerektiğinde ambalajda, uygun hazırlama kuralları ve bu kuralların önemini belirten bir ifade yer alacak.

        Ayrıca, diyetin yerini alan gıdaların etiketleme, sunum ve reklamında "hızlı kilo verdirir" gibi ifadeler yer alamayacak. Görüşlerin alınmasının ardından bakanlık, tebliği yeniden gözden geçirerek yürürlüğe sokacak.

        Tebliğ taslağı, tüm günlük diyetin yerini alan, vücut ağırlığının azaltılması amacıyla enerjisi kısıtlanmış diyetler için özel olarak formüle edilen gıdaları kapsıyor.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu