Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Saadet Partisi'nin 24 Haziran performansı

        Saadet Partisi, 81 ilin tamamında oylarını artıran bir parti oldu bu seçimlerde... Parti, cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu'nun oy oranından daha yüksek bir orana ulaştı. İşte Saadet Partisi'nin 24 Haziran performansı...

        Tüm Türkiye'de sınırlı da olsa oylarını artırmayı başardı. Üstelik cumhurbaşkanı adayından daha fazla oy oranına ulaştı. Saadet Partisi seçime Millet İttifakı çatısı altına girdiği seçimden yüzde 1,36 oy oranıyla çıktı. 1 Kasım 2015 seçimlerinde oy oranı yüzde 0,68'di. Yani Saadet Partisi, oylarını bir önceki seçimlerde aldığı oy oranı kadar artırmış oldu. Partinin oy oranındaki artış tüm Türkiye'ye yayıldı. Hiç bir ilde ya da coğrafi bölgede birinci parti olamadı ama Saadet Partisi 81 ilde de oylarını artırmayı başardı. En çok artış Batman'da görüldü. 

        Saadet Partisi'nin Batman oyları 1 Kasım seçimlerine oranla yüzde 2,64 arttı. 7 ilde 1 puanın üzerinde oy artışı sağladı. Bu iller Adıyaman, Ankara, Diyarbakır, Konya, Trabzon, Bayburt ve Iğdır olarak sıralandı. Saadet Partisi yurtdışı ve gümrük kapılarındaki oylarını da yükseltti.

        Yurtdışı oylarının yüzde 0,72'si Saadet Partisi'ne gitti. Böylece yurtdışı oyları binde 23 arttı. Gümrük kapılarında kullanılan oyların yüzde 0,95'i de Saadet Partisi'ne verildi. Bu da binde 36 artış anlamına geliyor.

        Temel Karamollaoğlu'nun oy oranı ise yüzde 0,90 ile partisinin altında kaldı. Karamollaoğlu'na en çok oy Bayburt'tan çıktı. Saadet Partisi'nin adayı buradaki oyların yüzde 2,53'ünü aldı. Bayburt'tan sonra sırasıyla Trabzon, Gümüşhane, Elazığ ve Bartın, Karamollaoğlu'na en çok oy veren iller oldu.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu