Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Rüzgar tersine mi döndü? Kuzey Kore: ABD gangster gibi

        Amerikan Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Yong un'un geçtiğimiz ay biraraya gelmesiyle iki ülke yeni bir sayfa açtı. Ancak Washington-Pyongyang arasındaki sorunlar tek bir zirveyle çözülecek gibi değil... Amerikan Dışişleri Bakanı'nın Kuzey Kore ziyareti sonrası iki ülke arasında yine sert rüzgarlar esmeye başladı.

        12 Haziran'da gerçekleşen Donald Trump-Kim Yong-un görüşmesi sonrası esmeye başlayan barış rüzgarları yeniden fırtınaya mı dönecek? Son günlerde Amerika Birleşik Devletleri ile Kuzey Kore hattında birbiri ardına yapılan açıklamalar bu sorunun sorulmasına neden oldu.

        Rüzgarı tersine döndüren, Amerikan Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Kuzey Kore ziyareti oldu. Pompeo ülkeden ayrıldıktan hemen sonra Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı sert bir açıklama yaptı. ABD'nin nükleersizleştirme konusunda "gangster gibi" tek taraflı çıkara dayalı taleplerde bulunduğu belirtildi. Pompeo ile yapılan görüşme 'esef verici' olarak nitelendirildi. "Beklentilerimiz ve umutlarımız çok safmış, aptalca denilebilir" ifadesi kullanıldı.

        POMPEO: BU GANGSTERLİK İSE DEMEK Kİ DÜNYA DA GANGSTER

        Mike Pompeo'nun bu açıklamaya yanıtı gecikmedi. Amerikan Dışişleri Bakanı, "Eğer bu gangsterlikse o zaman demek ki dünya gangster” dedi. Kuzey Kore'yle ilgili kararların Birleşmiş Milletler'de onaylandığını vurguladı. Nükleer silahsızlanma sağlanana kadar Kuzey Kore'ye yaptırımların devam edeceğini söyledi.

        Kuzey Kore’den gelen açıklamalar hızlı bir anlaşmaya varma umutlarına darbe olarak yorumlandı. Açıklama ayrıca Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un’un nükleer silahlardan vazgeçme konusundaki kararlılığıyla ilgili şüpheleri de artırdı.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu