Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Ön ödemeli gazda TL dönemi! Sayaçlara kontör yerine TL yüklenecek

        Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, milyonlarca doğalgaz abonesinin cebini ilgilendiren kritik bir karar aldı. Kurul, ön ödemeli doğalgaz sayaçlarına “kontör” yerine “TL” yüklenmesini kararlaştırdı. Yeni uygulamayla birlikte ön ödemeli aboneler, olası zamdan etkilenecek.

        EPDK, milyonlarca doğalgaz abonesini yakından ilgilendiren karar aldı. Kurul, ön ödemeli sayaçlarda TL dönemine geçilmesine karar verdi. Peki yeni uygulama ne anlama geliyor?

        Abone, sayacına örneğin 100 TL yükledi ve doğalgazın metreküp fiyatı da 1 TL. Yükleme işleminden sonra doğalgaza zam geldi. Örneğin doğalgazın metreküp fiyatı 2 TL’ye çıktı. Bu durumda abone, geçerli tarife üzerinden 100 yerine 50 metreküp gaz kullanacak. Daha önce doğalgaz şehiriçi dağıtım şirketleri, ön ödemeli sayaçlara yüklenen gaza gelen zamları üstleniyordu. Bu durum şirketleri zarara uğratıyordu. Karar söz konusu zararın önüne geçmek için alındı.

        Ön ödemeli sayacında gaz bulunan abonelerin durumuna gelince abonelerin, kazanılmış hakları korunacak. Yeni uygulamadan sayaçlarında yüklü bulunan gaz bitene kadar etkilenmeyecekler. Ağırlıklı olarak ankara ile kütahya ve istanbul’un bir bölümünde aboneler ön ödemeli doğalgaz kullanıyor.

        HABER: OLCAY AYDİLEK

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu