Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV NATO Liderler Zirvesi başladı! Törene Erdoğan-Trump sohbeti damga vurdu

        NATO'ya üye 29 ülkenin lideri, Brüksel'de bir araya geldi. Açılış töreni yapıldı ve o törene Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Amerikan Başkanı Trump'ın sohbeti damga vurdu. İki lider, tören alanına kadar birlikte yürüdü, uzun uzun sohbet etti.

        Aile fotoğrafı çekildi, açılış konuşması yapıldı, NATO Liderler Zirvesi başladı. Zirvenin ilk gününden akılda kalansa Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Amerikan Başkanı Trump'la samimi diyaloğu oldu. NATO üyesi 29 ülkenin lideri Brüksel'de buluştu. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg tarafından karşılanan liderler, yeni NATO karargahını gezdikten sonra aile fotoğrafı çektirdi.

        ERDOĞAN VE TRUMP TÖREN ALANINA BİRLİKTE GELDİ

        Açılış töreninde 13 müttefike ait 20 askeri helikopter de bir gösteri gerçekleştirdi. O helikopterlerden ikisi Türkiye'nin 'T-129' atak helikopteriydi... Böylece T-129'lar ilk kez uluslararası bir zirvede görücüye çıktı. Liderler aile fotoğrafı için tören alanına yürürken, Amerikan Başkanı Donald Trump ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan uzun süre sohbet etti. Tören alanına birlikte geldi. İki liderin ne konuştuğu ise şimdilik sır.

        Cumhurbaşkanı, zirve öncesinde de NATO'nun yeni karargahında, Türkiye'nin NATO nezdindeki daimi temsilciliğinin açılışını yaptı. Erdoğan, açılış kurdelesini Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Savunma Bakanı Hulusi Akar ile birlikte kesti.

        ZİRVE TRUMP'IN GÖLGESİNDE GEÇEBİLİR

        İki gün sürecek zirvenin gündeminde, NATO'nun karşılaştığı mevcut sorunlara verilecek yanıtlar var. Ancak Trump'ın NATO bütçesinin paylaşımına yönelik eleştirileri şimdiden zirveye damgasını vurmuş durumda. Zirve öncesinde çok konuşulacak bir açıklama yapan Trump, "Almanya, Rusya'nın bir esiri" dedi. Trump'a yanıt veren Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Mass ise, "Hiçkimsenin esiri değiliz, ne Rusya'nın ne de Amerika'nın" diye konuştu.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu