Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Moda Parkı'nda ücretsiz öz savunma eğitimi

        IWKA Wing Tjun, bir savunma sanatı. Tekniğe değil prensibe dayalı bir dövüş sistemi ve Moda Parkı'na hafta sonu gelenler, bu sistemi öz savunma eğitiminin bir parçası olarak öğreniyor.

        ÜCRETSİZ ÖZ SAVUNMA EĞİTİMİ

        Beden ve Zihin Geliştirme Derneği, sokaktaki tehlikelere karşı hazırlıklı olmak için isteyenlere öz savunma eğitimi veriyor. Ücretsiz ve herkese açık bu eğitimde katılımcımlara başlarına gelen tehlikeye karşı kendilerini nasıl savunacakları uygulamalı olarak anlatıyor.

        Habertürk'ten Arzu Kaya'ya konuşan eğitmen Maya Johnson, "Herkesin maddi anlamda bir yeterliliği, zamanı olmuyor ya da bunu yapabilecek bir alanı olmuyor. Biz de, bunu herkesin öğrenebilmesi için yapıyoruz. En azından insanlar ufak tefek de olsa ne yapması gerektiğini bilsin" dedi.

        SOKAKTAKİ TEHLİKEYE KARŞI EĞİTİM

        Öz savunma dersinde ilk olarak önden ve arkadan gelen tehlikelere karşı eğitimler veriliyor. Tehlike yaklaştığında, birkaç basit hareketle onu bertaraf etmek mümkün. Maya Johnson ve Cem Ayaz'ın verdiği derslere katılım devamlılık istiyor. Eğitmen Cem Ayaz, "Bizim öğrettiğimiz öz savunma sistemi için minimum 6 ay ile 1 sene arasına ihtiyacınız var ki; refleksi de öğreniyorsunuz" açıklamasında bulundu.

        Öğrencilerden Nisa Uzun, "Dünyada ve ülkemizde erkek şiddetinin hergün farklı bir örneği ile karşılaşıyoruz. Erkekler fiziksel üstünlüklerini her alanda kadınlara yansıtıyorlar. Benim münferit olarak başıma bir olay gelmedi. Ama 'neden bir gün benim başıma da bir şey gelmesin' diye düşündüm" diyerek derslere devam ediyor. 

        Öz savunma derslerini sanıldığı gibi sadece kadınlar almıyor. Erkekler de kurslara katılarak çeşitli teknikler öğreniyor. Öğrencilerden Buğra Çetinkaya, "Hayatın hangi aşamasında neyle karşılaşacağınız belli olmuyor. Hem kendimi hem de sevdiklerimi daha etkin bir şekilde koruyabilmek, aynı zamanda saldırgana da gereğinden fazla zarar vermemek gerektiğini düşünüyorum" dedi.

        ÖZEL HABER: ARZU KAYA

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu