Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Mars'ta bir ilk! Kızıl Gezegen'de hayat var mı?

        Mars'ta hayat var mı? Yıllardır araştırılan bu soruyu yeniden gündeme getiren gelişme, esrarengiz Kızıl Gezegen'de ilk defa yeraltı gölü bulunmuş olması. Bilim insanları uzun süredir Mars'ta su izleri arıyordu. İtalyan araştırmacılar Roma'da bir basın toplantısı düzenledi ve Mars'ta ilk defa buz yüzeyin altında sudan oluşan, geniş çaplı bir göl bulunduğunu duyurdular. Bu çalışma, Amerika Birleşik Devletleri'nin Science dergisinde de yayınlandı.

        Keşfedilen yeraltı gölü, buzulun 1.5 kilometre derinliğinde yer alıyor. Genişliğiyse tam 20 kilometrekare. Bu da bugüne dek, Mars'ta keşfedilen en büyük miktardaki sıvı su demek. Keşif, bilim dünyasında heyecan yarattı. 

        KIZIL GEZEGEN'DE HAYAT VAR MI?

        Peki, Kızıl Gezegen'de yeraltı gölü bulunması ne anlama geliyor? Bu, Mars'ta daha fazla su bulunabileceği ve hatta hayat olabileceği olasılığını kuvvetlendiriyor. Mars, bugün soğuk, çorak ve kurak bir gezegen. Ama eskiden ılık ve suya sahip bir yer olduğu tahmin ediliyor. Bundan 3.6 milyar yıl önce göllere sahip olduğu belirtiliyor.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu