Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Kütahya'da kıyıya vuran balıklar korkuttu

        Kütahya'nın Domaniç ilçesindeki derede toplu balık ölümleri görüldü. Vatandaşları can çekişen balıkları yaşatmak için seferber oldu. Balıkların yenmemesi için cami hoparlöründen anonslar yapılırken olayla ilgili inceleme başlatıldı.

        Balıkların can çekiştiklerini gördüler, yaşatmak için seferber oldular. Deredeki toplu balık ölümleri vatandaşları endişelendirdi. Burası Kütahya'nın Domaniç ilçesine bağlı Güney Köyü... Çevre köylerden de geçen derenin suyu önce değişti. Sonra da derede toplu balık ölümleri görüldü. Ölen balıklar kıyıya vurmaya başladı. Balık ölümlerini, haftasonu bölgeye giden vatandaşlar fark etti. İhbar üzerine jandarma ve ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri inceleme yaptı.

        Bazı vatandaşlar da can çekişen balıkları dereden toplayıp temiz suda yıkadı, yaşatmaya çalıştı. Ayrıca cami hoparlöründen su ve balıklara dokunulmaması için anons yapıldı. Dere suyu ve balıklardan numune alınarak laboratuvara gönderilirken toplu balık ölümleri için soruşturma başlatıldı.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu