Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Kredi kartıyla kurban alınır mı?

        Kredi kartıyla kurban satın almak caiz mi? Banka kredisiyle kurban kesilir mi? Vatandaşlar sordu, Din İşleri Yüksek Kurulu da merak edilen soruları yanıtladı. Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlardan gelen soruları kitapçıkta topladı, bu soruların yanıtlarını da internetten paylaştı.

        Kredi kartıyla kurban satın almak caiz midir? Din İşleri Yüksek Kurulu, kredi kartıyla tek çekim veya vadeli olarak kurban satın alınabileceğini belirtti. "Bedelin kredi kartıyla ödenmesi kurbanın sıhhatine engel teşkil etmez. Ancak kredi kartı borcunu, ödeme tarihinde ödemek ve gecikmeden kaynaklanan faizli işleme düşmemek gerekir" diye ekledi. Taksitle ve borçla kurban alınabileceğini söyleyen Kurul, faizli borçla yani banka kredisiyle kurban almanın ise uygun olmadığını belirtti. "Kendi imkanlarıyla kurban kesemeyecek olanların böyle yöntemlere başvurması uygun değil" denildi. 

        Peki kurbanlık hayvan sakat veya hasta ise kurban olur mu? Kurul bu soru için hayvanlar hasta ise caiz değil yanıtını verdi. Dili, kuyruğu, kulağı kesik, dişlerinin çoğu dökük ve topal olan hayvanların kurban edilemeyeceği belirtildi. 

        Din İşleri Yüksek Kurulu'na kurban kesimine ilişkin sorular da yönetildi. Narkozla bayıltılırak kurban kesilebileceğini belirten Kurul, ancak bayıltma sırasında kurbanlık hayvanın şok etkisiyle ölmesi durumunda eti yenmez dedi. Ayrıca kesilen kurbanlığın kanının alna sürülmesinin dinle alakası olmadığını ve vatandaşların bunu yapmaması gerektiğini de söyledi.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu