Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Koruması polis kaskı takıp eylemciyi dövdü! Macron topun ağzında

        Fransa'nın gündeminde Cumhurbaşkanı Macron'un korumasının, polis kaskı takarak göstericileri darp etmesi var. Konuya ilişkin olarak İçişleri Bakanı, parlamentoda ifade verdi. Olaydan bir gün sonra haberi olduğunu ancak Macron'a söylemediğini belirtti.

        Fransa'da geçtiğimiz hafta patlak veren koruma skandalı krizi büyüyor. İçişleri Bakanı Collomb olaya ilişkin Parlamento Komisyonu'na ifade verdi. Bakanın ifadesi tam iki saat sürdü. Collomb, olaydan bir gün sonra haberi olduğunu, ancak cumhurbaşkanını ve savcıları bilgilendirmediğini söyledi.

        Korumanın açığa alındığını belirten Collomb, Benalla'nın 1 Mayıs'ta gözlemci olduğunu söyledi. Koruma Benalla'nın polis kaskı taktığını, Le Monde Gazetesi'nin yayınladığı görüntülerde gördüğünü belirten İçişleri Bakanı, Elysee Sarayı'nda Macron ile ilk kez konuştuğunu açıkladı.

        İçişleri Bakanının bu sözleri milletvekillerinin kahkahalarına ve yuhalamalarına yol açtı. Muhalefet vekilleri bakana yasalar gereğince her suçu savcılığa bildirmekle yükümlü olduğunu hatırlattı. Hükümeti skandalı örtbas etmekle suçlayan muhalefet, şimdilik sadece İçişleri Bakanının istifasını talep ediyor. Ancak konuya ilişkin henüz hiçbir açıklama yapmayan Macron'un da topun ağzında olduğu belirtiliyor.

        Macron'un güvenlik danışmanı Alexandre Benalla polis kaskı takarak 1 Mayıs'ta göstericileri darp etmişti.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu