Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Konserve kutuları ayakları olmuştu! Türk Kızılayı Suriyeli Maya'ya sahip çıktı

        Suriyeli Maya hem ellerinde hem de bacaklarında bir rahatsızlıkla dünyaya geldi. Doğar doğmaz bacaklarının dizden aşağısı kesildi. 8 yaşındaki Maya hiç yürüyemedi ve daha 1 yaşındayken ülkesinde patlak veren savaş, onun için hayatı daha da zorlaştırdı.

        Meri ailesi, Esad rejiminin saldırılarından canlarını kurtarmak için Halep'teki evlerini terk etmek zorunda kaldı. İdlib'de Türkiye sınırına yakın Ser Ceble Kampı'na sığındılar. Babası, kızı bacaklarının üzerinde durabilsin diye ona konserve kutularından destekler yaptı. Maya bu şekilde okula gitmeye başladı. 

        Türk Kızılay'ı Maya ve ailesine sahip çıktı. Protez Uzmanı Mehmet Zeki Çulcu'nun tedaviyi üstlenmesinin ardından Maya ve babası, Türk Kızılayı tarafından İstanbul'a getirildi. Hemen küçük kızın ilk muayenesi yapıldı. Protez bacaklar için çalışma başlatıldı. 

        Maya'nın babası Ali Meri de yürüme engelli. Onun için de protez bacak yapılacak. Protez Uzmanı Çulcu, sürenin 4 ay kadar sürebileceğini belirtti. Maya, protezler sayesinde ayağa kalkıp yürüyeceği günü dört gözle bekliyor. 

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu