Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Uyuşturucu kartelleri köpek Sombra'nın başına ödül koydu! Polis harekete geçti

        Uyuşturucu kartelleri, narkotik köpeği Sombra'yı öldürene ödül verileceğini duyurmuştu. Öyle az buz da değil, tam 70 bin dolar... Ama Kolombiya polisi, Sombra için özel önlemler aldı. Polis koruması tahsis etti, yetmedi geri göreve çekti.

        İsmi Sombra yani gölge... Yıllar boyunca yakalanmasını sağladığı rekor miktardaki uyuşturucuyla gündemdeydi. Bu kez ise başına konan ödülle... Kolombiya'nın en güçlü suç örgütü Urabenos, onu öldürene 70 bin dolar, yani yaklaşık 340 bin türk lirası vereceğini açıkladı. Kolombiya polisi de Sombra'yı korumak için hareket geçti. Önce can güvenliği tehlikede olan köpeğe özel koruma tahsis etti, sonra da geri göreve çekti. Örgütün etkili olmadığı Bogota Havalimanı'nda görevlendirdi.

        Kolombiya'daki uyuşturucu ticaretinin büyük kısmını, Urabenos çetesinin kontrolü altında. Çetenin başında Kolombiya polisinin arananlar listesinin birinci sırasındaki Dairo Antonio Usuga var. Usuga daha önce de bazı kişilerin başına ödül koymuştu. Benzer bir şeyi Sombra için de yapması, köpeğin çeteye verdiği zararı gösteriyor. Sombra 2018'in başında bu yana 10 ton uyuşturucu yakalanmasını sağlamıştı.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu