Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV 9 işçiye mezar olmuştu! Böyle patlatıldı...

        Kolombiya'da inşaat aşamasında yarısı çöken asma köprünün ayakta kalan kısmı da kontrolllü bir şekilde patlatıldı. 15 Ocak'ta çöken köprü 9 işçiye mezar olmuştu.

        Düğmeye basıldı. Dinamitler art arda patladı. 9 işçiye mezar olan köprü inşaatı işte böyle yıkıldı. Görüntülerin adresi Kolombiya. Villavicencio ile başkent Bogota'yı bağlayan karayolu için inşaatı süren asma köprü ocak ayında çöktü. 446 metre uzunluğundaki köprünün ayakta kalan kısmı da kontrollü bir şekilde patlatılarak yıkıldı.

        Görevliler, patlamadan önce köprü çevresinde güvenlik önlemleri aldı. Yıkım nedeniyle geçişler kapatıldı. Yaklaşık 200 kilogram patlayıcı kullanıldı. Metrelerce uzunluktaki köprü birkaç saniye içinde enkaz yığınına döndü. Köprünün ayakta kalan kısmı 280 metre derinliğindeki vadiye düştü. Çevreyi toz bulutu kapladı.

        Asma köprü, 15 Ocak'ta inşaatın bitimine 3 aydan daha az bir süre kala çökmüş, kaza sırasında 9 işçi yaşamını yitirmişti. Kazanın ardından yürütülen soruşturmalarda, köprüde düzeltilemeyecek bir hata olduğu ve ayakta kalan kısmın da yıkılması gerektiği belirtilmişti.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu