Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Kılıçdaroğlu'ndan Soylu'ya sert tepki: PKK kadar vahim bir açıklama

        Gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Şehit cenazelerinde CHP il başkanları protokole alınmayacak" diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sert tepki gösterdi.

        Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: Süleyman bey’in açıklaması, Türkiye’yi ayrıştıran, bölen, terör örgütü PKK kadar vahim bir açıklama. Bir içişleri bakanı başına buyruk bu talimatı verdiyse derhal istifa etmelidir. Türkiye’ye adeta iç savaş çağrısı yapıyor. Kala kala şehitleri bölmek mi kaldı? Şehitler bizim şehidimizdir. Nasıl ayrım yaparsınız? CHP il başkanları da CHP’liler de şehit cenazelerine katılacaklar. Bu açıkça Türkiye’yi terörize etme, bölme gayretidir. AK Parti genel başkanı ne diyecek? Yanıt bekliyoruz.

        İNCE İLE GELECEK HAFTA GÖRÜŞECEĞİZ

        Kılıçdaroğlu, seçim sonrası cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'yle arasında genel başkanlık gerilimi yaşandığı iddialarına da yanıt verdi:

        Sayın İnce'yle görüşüyoruz, niye görüşmeyelim? Başarılı bir performans gösterdi, kendisine teşekkür etmemiz gerek. Haliyle gerilimi yükseltecek bir ortam yok. Tersine, bu başarıyı daha ileriye götürmeyi istiyoruz. Sayın ince, seçim sonrasında kısa bir dinlenme ihtiyacı hissetti. Gelecek hafta dönünce buluşacağız.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu