Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV İtalya'yı Türk karikatüristin çizimi birleştirdi

        İtalya'da yaşanan köprü faciasının ardından, bir Türk karikatüristin çizimi ülkede sembol haline geldi. İki rakip futbol takımı taraftarının Morandi Köprüsü'nü omuz omuza vererek birleştirdiği o karikatür, binlerce kez paylaşıldı. İçişleri Bakanı'nından Milli Takım Teknik Direktörü'ne kadar pek çok isim de o çizimle dayanışma mesajı verdi.

        3.5 yıldır İtalya'da yaşayan karikatürist Gökçen Eke'nin çiziminde, Genova kentinin rakip futbol takımları "Genoa" ve "Sampdoria" taraftarları omuz omuza verdi, yıkılan Morandi Köprüsü'nü birleştirdi. Karikatür ülkedeki en etkili dayanışma mesajı oldu. İtalya'nın en büyük spor gazetelerinden Corriera Dello Sport'un baş sayfasına taşıdığı çizim, sosyal medyada da binlerce kez paylaşıldı. Çizimi paylaşanlar arasında, İtalya Milli Takım Teknik Direktörü ve futbolcular da vardı. ANSA Ajansı da Eke'nin Twitter'da paylaştığı çizimi için "birleştiren tweet" başlığını attı..

        Eke, "Haberi ilk gördüğümde inanamadım. Anlam veremedim. Haberi okudukça ve izledikçe bu köprürün tekrar toparlanması gerektiğini düşündüm ve sembolize etmek açısından cenavanın iki rakip takımın taraftarını çizdim" dedi.

        Faciada hayatını kaybeden ve aralarında iki Müslüman da bulunan 19 kişi için kentte resmi cenaze töreni düzenlendi. Törene, o karikatürdeki futbol takımlarının oyuncuları da katıldı. İçişleri Bakanı Matteo Salvini de, törenden hemen önce Eke'nin çizimini Twitter'da paylaştı. Mesajına da "Acıda birleştik, gerçek ve adalet arayışında birleştik, pes etmemeye kararlıyız" notunu düştü.

        Eke duygularını, "Çizerken böyle bir şey beklemiyordum. İnsanların birikmiş bir şeyleri var içinde. Çok fazla paylaşıldı. Beklemediğim tepkiydi" ifadeleriyle anlattı.

        A10 otoyolundaki Morandi Köprüsü'nün çökmesiyle 43 kişi hayatını kaybetmiş, felaketin ardından kentte 12 ay Olağanüstü Hal ilan edilmişti.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu