Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV İsrail askerlerine ne oluyor? Psikolojik destek alanlar yüzde 40 arttı

        İsrail'de dikkat çeken bir rapor yayınlandı. Buna göre, İsrail askerleri arasında psikolojik destek talebinde bulunanların oranı yüzde 40 arttı. Raporda gerekçe olarak sosyo-ekonomik şartlar gösteriliyor. İsrail basınına konuşan askeri kaynaklarsa, ordu içindeki görevlendirmelere dikkat çekiyor.

        "İsrail ordusunda psikolojik tedavi gören askerlerin sayısı, son on yılda yüzde 40 arttı" tespiti, İsrail Hava Kuvvetleri'ne bağlı psikiyatri bölümü başkanı Lea Schlaff'in raporundan...

        Schlaff'in raporuna göre, 2017 yılında psikolojik yardım talebinde bulunan İsrail askerlerine toplam 47 bin seans terapi yapıldı. Bu rakam 2013'te 44 bin 500'dü.

        Raporda, son on yılda tedavi gören askerlerin sayısının yüzde 40 arttığı da belirtildi. Bu artışın aşırı olduğu belirtildi, bu durumun terapistlerin performansını düşürebileceği uyarısı yapıldı.

        Peki bu artışın nedeni ne? Rapora göre, zor sosyo-ekonomik şartlar ve askerlik yapma motivasyonunun düşmesi yardım taleplerinin artmasında etkili. Haretz'e konuşan üst düzey askeri yetkililerse, özel harekat timlerindeki görevlendirmeleri eleştiriyor. Ön cehpede görevlendirilenler arasında bu oranın daha yüksek olduğunu belirtiyor.

        İsrail'de her 6 erkek askerden biri, psikolojik sorunlarını gerekçe göstererek erken terhis talebinde bulunuyor. Kadın askerler içinse bu oran 15'te bir...

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu