Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV İsrail askerleri ailesini yakaladı! Küçük kızın gözyaşları yürekleri dağladı

        Küçük bir kızın babası evlerini yıkmak isteyen İsrail askerlerine direndiği için gözaltına alındı. Minik kız çocuğu çaresizce gözyaşlarına boğuldu.

        Bir yanda İsrail askerleri, bir yanda evlerinin yıkılmasını engellemeye çalışan bedeviler.. Ortalarındaysa korku içinde ağlayan küçük bir kız çocuğu... İsrail, Kudüs'ün doğusundaki Han Ahmer'deki bedevilere ait ev ve ağılların yıkılmasına karar verdi. İsrail askerleri de kararı uygulamak üzere Han Ahmer'e gitti. Ancak bedevilerin direnişiyle karşılaştı.

        Kadın, erkek, çocuk... Hepsi İsrail askerlerini engellemeye çalıştı. Askerlerin yanıtı ise sert oldu. Yıkıma tepki gösterenler darp edilerek gözaltına alındı. Onlardan biri de bu küçük kız çocuğunun babasıydı. Önce İsrail askerleri tarafından gözaltına alınan babası için gözyaşı döktü. Sonra da annesiyle birlikte ona yardıma koştu. Ancak İsrail askerleri küçük kızın annesini yere düşürdü, onların ardından babasına yardım için gelenleri de darp etti.

        İsrail Yüksek Mahkemesi, 24 Mayıs'ta yaklaşık 190 kişinin yaşadığı Han Ahmer Köyü'nde Filistinli bedevilere ait evler için yıkım kararı almıştı. Çarşamba sabahı kararı uygulamak için Han Ahmer'e giden İsrail askerleri, tüm engellemelere karşın onlarca ev ve ağılı yıktı.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu