Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV İran'da başını örtmeyen kadın, hemcinsinin saldırısına uğradı

        Görüntüler kadınların başörtüsü takmasının zorunlu olduğu İran'dan. Sıkışık trafikte yanyana denk gelmiş iki otomobil... İki aracın da sürücü koltuğunda kadınlar var. Birinin başı örtülü, diğerinin açık. Çarşaflı kadın, önce otomobilinin içinden bağırmaya başladı. başı açık hemcinsine "Bunu yapacak cesaretin var mı?" diye sordu. Karşısındaki kadınların kendisine kararlılıkla cevap vermesine daha da sinirlendi. Kadınlar arasındaki tartışma bununla da kalmadı.

        Çarşaflı kadın sürücü, aracından çıktı; yandaki otomobilin kapısına dayandı. Diğer kadın sürücünün koluna yapıştı ve "Kapıyı aç, dışarı çık. Sana söyledim, burada hicap giymek zorundasın, kanun bu... Toplum içinde böyle gezmeye hakkın yok" dedi.Kavgaya otomobilin içindeki diğer iki kadın da dahil oldu. İçinde bulundukları araca saldıran kadına "Bu seni ilgilendirmez" dediler ama dinletemediler.

        Bu görüntü, İran'da kadınların başını örtme zorunluluğunun kaldırılması için mücadele eden "benim sinsi özgürlüğüm" isimli platform tarafından sosyal medyada paylaşıldı. Görüntüleri kısa sürede binlerce kişi izledi.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu