Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV İngiliz Mahkemesi'nden şaşırtan karar: 'Mutsuzluk' boşanma gerekçesi olamaz

        Evliliğinizde mutsuzsunuz, boşanmak istiyorsunuz. Eğer İngiltere'de yaşıyorsanız bu mümkün değil. Zira, yüksek mahkemenin kararına göre mutsuz evlilikler boşanma gerekçesi sayılmıyor. Peki boşanmak için hangi gerekçeler kabul görüyor?

        Hiçbir konuda anlaşamamak, her konuda tartışmak, bunlar evlilik hayatını çıkmaza düşürüyor. Çiftler mutsuz olduğu gerekçesiyle boşanmak istiyor. Ancak mutsuz olmak İngiltere'de boşanma gerekçesi sayılmıyor. İngitere'de yaşanan bir olay şaşırtıcı bir kararla sonuçlandı. 68 yaşındaki bir kadın evliliklerinde aşk ve tutkunun kaybolduğunu söyledi. 40 yıllık kocasına boşanma davası açtı. O dava Yüksek Mahkeme'ye taşındı. Yüksek Mahkeme mutsuz evliliğin boşanmak için gerekçe sayılamayacağına karar verdi. Yasalara göre çiftin ancak beş yıl ayrı yaşarayak, 2020'de boşanabileceğine hükmetti.

        İngiliz yasalarına göre çiftlerin boşanmaları için gerekçe gösterebilecekleri beş madde var. Bunların en başında "zina" geliyor. Zinayı "makul olmayan davranış" takip ediyor. İki yılın ardından çiftlerden birinin diğerini terk etmesi de yasalara göre boşanma gerekçesi sayılıyor. Listenin geri kalanında ayrı geçirilen seneler var. İki tarafın da kabul etmesi halinde iki yıl ayrı yaşamak boşanma gerekçesi. Çiftlerden birinin boşanmayı kabul etmemesi durumundaysa eşlerin boşanabilmeleri için beş yıl ayrı yaşaması gerekiyor.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu