Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Clinton: Putin, demokrasimizi kalbinden vurdu

        ABD Eski Dışişleri Bakanı ve eski Başkan Adayı Hillary Clinton, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i hedef aldı. "Putin, demokrasimizi kalbinden vurdu" diyen Clinton, 2016'da gerçekleştirilen seçim sonuçlarının elektronik ortamda değiştirildiğini öne sürdü.

        "Putin, demokrasimizin kalbine saldırdı" bu sözler ABD eski Dışişleri Bakanı ve eski Başkan Adayı Hillary Clinton'a ait. Clinton, New York kentinde katıldığı bir programda konuştu. Rusya Devlet Başkanı'nın başarılı bir strateji yürüttüğünü söyledi. 2016'da gerçekleştirilen seçimlerin sonuçlarıyla oynadığını iddia etti. Seçim sonuçlarının elektronik ortamda değiştirildiğini belirtti.

        Eski başkan adayı Clinton, "Bu elektronik sisteme yönelik çok geniş ve başarılı bir siber saldırıydı" dedi. Clinton, Putin'in insanları manipüle etme konusunda uzman olduğunu söyledi. "Eski bir KGB ajanı olarak, Putin çok net bir stratejiye sahip. Putin, insanları çözümleme, anlama ve manipüle etme konusunda oldukça hünerli" diye konuştu. Trump ve Putin arasında gerçekleşen görüşmeye de değinen Clinton, "İkilinin kapalı kapılar ardında ne konuştuğunu bilmiyoruz. Putin, tüm dünyaya söylediğini söylüyor, biz ise Beyaz Saray'dan sadece vızıltı duyuyoruz" dedi.

        Trump'la Putin Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de 16 Temmuz'da bir araya gelmişti. Putin, Rusya'nın seçimlere hiçbir zaman müdahalede bulunmadığını tekrar ettiğini söylemişti. Gazetecilerin soruları üzerine Trump da seçim sürecinde Rusya'yla işbirliği olmadığını belirtmişti.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu