Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Hayvana şiddete hapis cezası! MHP ve CHP'den Meclis Başkanlığı'na hayvan hakları teklifi!

        Sakarya'daki yavru köpek vahşetine tepkiler peş peşe gelmiş, MHP de bunun üzerine hayvan haklarıyla ilgili bir yasa çalışması başlatmıştı. O çalışma tamamlandı. MHP'li Erkan Haberal hazırladığı yasa teklifini Meclis Başkanlığı'na sundu. Teklif hayvana eziyet ve işkence edenlere 4 yıla kadar hapis cezası verilmesini öngörüyor. Aynı konuda CHP de bir yasa teklifi hazırladı. 

        Sapanca'da yavru köpek vahşetinin ardından MHP yasa teklifi için çalışmalara başlamıştı. O çalışmalar tamamlandı. Yasa teklifini MHP'nin hayvansever milletvekili Erkan Haberal, Meclis Başkanlığı'na sundu. Teklife göre hayvanlara yönelik suçlar kabahat olmaktan çıkarılacak, ceza yasası kapsamına alınacak.

        MHP'li Haberal'ın sunduğu teklif yasalaşırsa yunus parklar kapatılacak, petshoplarda hayvan satışı da yasaklanacak. Teklif evcil hayvanlarını sokağa atanlara verilen para cezasının da artırılmasını öngörüyor. Haberal, "Taşınacağım diye onu sokağa bırakacağına taşınma ağaç ol orada. Bin lira olan hayvanları atma cezası, 3 bin liraya çıkartıldı. Gönül ister ki daha ağır olsun ama uygulanabilir olması gerekiyordu" diye konuştu.

        Teklif yasalaşırsa, hayvanları dövüştürenler de 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanabilecek. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen de benzer bir yasa teklifi hazırladı ve Meclis Başkanlığı'na sundu. Teklif, hayvanlara şiddet uygulayanlara 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasını içeriyor.

        HABER: SALİHA ÇOLAK

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu