Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Gece Raporu - 30 Nisan 2020 (Asker terhisleri ne olacak, futbol maçları oynanabilir mi?)

        Günden kalanlar, yarına yansıyanlar... Sıcak gelişmeler, dikkat çekenler, yorumlar, analizler... Erdoğan Aktaş ile Gece Raporu Habertürk'te...

         

        Koronavirüsle mücadelede ülke olarak çok kritik bir dönemdeyiz. Vaka artış hızı azaldı ama normalleşmeden bahsedebilmek için önlemlere devam etmek gerekiyor. Bu amaçla bu gece yarısından itibaren 3 günlük yine sokağa çıkma kısıtlaması başlıyor.

        Türkiye'de son 24 saatte koronavirüs nedeniyle 93 kişi daha hayatını kaybetti, can kaybı 3 bin 174 oldu. Bugün 42 bin 4 test yapıldı, yeni vaka sayısı 2 bin 615, iyileşenlerin sayısı ise 4 bin 846. İyileşenlerin toplamı 48 bin 886 oldu. Bugün itibarıyla toplam test sayısı da 1 milyonu aştı, vaka sayısı 120 bin 204'e yükseldi.

        Çocuklarda yeni tür korona mı var? Virüs ikinci kez bulaşıyor mu? Türkiye pik noktasını gördü mü? Türkiye’de vaka sayısı ne anlatıyor? Türkiye’de normalleşme ne zaman? Virüs sonrası yeni normal ne demek? Okulların açılması riskli mi? Özel çocukların durumu ne olacak? Bayramda kısıtlama olacak mı? Asker terhisleri ne olacak? Futbol maçları oynanabilir mi? Sonbaharda ikinci dalga gelir mi? Aşı ve ilaç çalışmasında son durum ne? Koronavirüse karşı ne durumdayız? Virüse karşı bağışıklık mümkün mü? Koronavirüsün kalıcı etkisi var mı?

        Gece Raporu’nda Erdoğan Aktaş, konukları Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap ve Gazi Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan ile değerlendirdi.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu