Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Galileo projesine tam gaz devam! AB yörüngeye 4 uydu gönderdi

        Geri sayım sona erdi; roketler ateşlendi. Avrupa Birliği (AB), Dünya'nın yörüngesine 4 uydu gönderdi. AB Komisyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, 4 uyduyu taşıyan "Ariane 5 roketi", Fransız Guyanası'ndan fırlatıldı. Yörüngeye yerleşecek 4 uyduyla birlikte AB uydu navigasyon sistemi projesi Galileo'nun toplam uydu sayısı 26'ya ulaştı. Böylece AB'nin küresel uydu navigasyon sisteminin çeşitli hizmetler için daha kesin sinyal sağlayacağı açıklandı. 

         

         

        Galileo'nun 2020 yılında tam kapasiteye ulaşacağı belirtilen açıklamada, sistem tamamlandığında dünyadaki en hassas uydu navigasyonu olacağı ifade edildi. Açıklamada, Galileo'nun Aralık 2016'dan bu yana yaklaşık 400 milyon kullanıcıya konumlandırma ve zamanlama hizmeti sunduğu aktarıldı.

        Galileo, AB tarafından ABD ordusunun denetimi altındaki GPS'e, Rus GLONASS'a ve Çin Beidou'ya alternatif bir uydu sistemi olarak tasarlandı. Toplam 30 adet uydunun dünya yörüngesine oturtularak hizmet vermesi düşünülen Galileo'nun ilk uydusu 2005 yılında gönderilmişti. Yaklaşık 10 milyar Euro'ya mal olan Galileo sisteminin 6 yedek uydusunun bulunması planlanıyor.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu