Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Su altına müzik yayını yaptılar! Nedeni ise...

        Rengarenk kostümlerle su altına indiler, deniz canlılarına müzik dinlettiler. Dünyanın ilk su altı müzik festivali olarak kabul edilen etkinlik 34. kez Looe Key Mercan Resifi'nde düzenlendi. Burası Amerikan karasularındaki en büyük, dünyadaki üçüncü en büyük mercan resifi. Ancak ne yazık ki dünya üzerindeki diğer resifler gibi, burası da denizlerin kirlenmesinden nasibini almış durumda. Mercan resifleri yüzlerce çeşit balık ve deniz canlısı için doğal bir yaşam alanı anlamına geliyor. Bu nedenle de Amazon Ormanları nasıl dünyanın akciğerleri olarak kabul ediliyorsa, resifler de okyanusların akciğerleri sayılıyor. Etkinliğin amacı da bu gerçeğe dikkat çekmek ve resiflerle ilgili bir bilinç yaratmak.

        Dalgıçlar, festival için rengarenk kostümlerle su altına indi. Bir yerel radyonun müzik yayını da su geçirmez hoparlörlerle su altına verildi. Hem de 4 saat boyunca... Su altına inen dalgıçlar da çalıyormuş gibi yaptıkları enstrümanlarla müziğe eşlik etti. Enstrümanları da deniz canlıları biçiminde tasarlanmıştı.

        Su altına iletilen şarkılar da özel seçildi. Şarkı listesinde Beatles'ın "Yellow Submarine" yani sarı denizaltı şarkısı ve küçük denizkızı filminin müzikleri yer aldı.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu