Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Dolandırıcılardan 'kedicik' tuzağı!

        PKK ve FETÖ gibi terör örgütlerinin ismini kullanarak vatandaşları korkutan dolandırıcılar, Adnan Oktar ve grubuna yönelik operasyonu da fırsata çevirdi. İstanbul'da 75 yaşında bir kadın, "Adnan hoca sizi kedicik yapmış, operasyonda adınız görünüyor" denilerek dolandırıldı. Detaylar Nihat Uludağ'ın haberinde...

        Kendilerini polis, savcı ve asker olarak tanıtıyorlar. Terör örgütlerinin ismini kullanıp, vatandaşları korkutarak dolandırıyorlar. Telefon dolandırıcıları; Adnan Oktar ve grubuna yönelik operasyonu da fırsata çevirdi.

        İstanbul Kadıköy'de yaşayan 75 yaşındaki Saadet U., geçtiğimiz günlerde gelen bir telefonla şoke oldu. Arayan kişi yaşlı kadına, Adnan Oktar ve grubuna yönelik operasyonda kendisinin de adının geçtiğini söyledi: Adnan Hoca sizi kedicik yapmış, Operasyonda adınız geçiyor. Üzerinizde silah ve paralar gözüküyor.

        Kadın bu cümlelere ilk başta inanmadı. Bunun üzerine arayan kişi, "Sizi polise yönlendireceğim" dedi. Telefonu şebekenin bir başka üyesine verdi. O kişi de kadından paralarını söylediği parka getirmesini istedi: Parolamız vatan ve bayrak" dedi.

        Saadet U.'yu sonunda ağlarına düşürmeyi başardılar. Kadın 31 bin lira para bulunan bir çantayla buluşma yerine gitti. Karşılaştığı iki kişiye "Vatan" dedi. Diğerleri de "Bayrak" diye cevap verince parayı teslim etti. Ancak gerçeği anladığında, iş işten geçmişti. Emniyet güçleri şimdi kayıplara karışan o zanlıların peşinde.

        HABER: NİHAT ULUDAĞ

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu