Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Dış basında 24 haziran seçimi... İşte manşetler...

        Türkiye seçimini yaptı, o seçim tüm dünyada yankılandı. Dünya basını cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerini manşetlere taşıdı. İşte başlıklar...

        Erdoğan zaferini ilan etti. Muhalefet seçim sonuçlarına itiraz etti. Dünya basını seçimleri böyle özetledi. İngilterede yayınlanan The Guardian gazetesi sonuçları, "Erdoğan başkanlığını ilan etti" manşetiyle duyurdu. Haberde, "Erdoğan tekrar seçilmesi durumunda, 2028'e kadar iktidarda kalabilir" denildi. Financial Times gazetesi ise muhalefetin seçim sonuçlarına itiraz ettiğini belirtti. "Sonuç Erdoğan için kritik öneme sahipti, Erdoğan yalnızca beş yıl daha cumhurbaşkanı olmayacak, aynı zamanda başbakanın yerini alan güçlü bir yürütmeyi elinde tutacak" ifadelerine yer verdi.

        ABD'de yayınlanan New York Times, "Erdoğan ve partisinin hayati önem taşıyan seçimde zafer ilan ettiğini" yazdı. Washington Post gazetesi muhalefetin büyük tepkisine rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimin galibi olduğunu vurguladı. Yine Amerikan Wall Street Journal gazetesi de, "Erdoğan bir kez daha Türkiye'nin cumhurbaşkanı seçildi" ifadelerini kullandı.

        Almanya'da yayın yapan Süddoyçe Zaytung gazetesi, "Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimi kazandığını ilan etti" başlığını attı. Fransız Le Monde ve Le Figaro gazeteleri, Türkiye'deki seçimleri, "Erdoğan, zaferini ilan etti" başlığıyla aktardı. Muhalefetin hayalkırıklığı yaşadığını vurguladı. İspanya'nın El Pais gazetesi, seçimlerin, Erdoğan'a güçlü yetkilerle beş yıl daha ülkeyi yönetmesinin yolunu açtığını belirtti.

        İsrail'de yayınlanan Haaretz gazetesi, "Erdoğan zaferini ilan etti, muhalefet itiraz ediyor" başlığını kullandı. "Türkiye’deki seçim sonuçları AKP'nin genç neslin oyunu kaybettiğini gösteriyor" yorumunu yaptı. Yunan Etnos gazetesi, "Erdoğan birinci turdan kazandı" başlığını atarken, Sindakton gazetesi ise "Erdoğan artık tam egemen" ifadesini kullandı.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu