Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Demiryolu hasar gördü! Makinistin dikkati faciayı önledi

        8 Temmuz'da Tekirdağ'da meydana gelen tren kazasının bir benzeri makinistin dikkati sayesinde son anda önlendi. Denizli-Aydın arasındaki demiryolunun geniş bir alanında şiddetli yağış nedeniyle toprak kaydı ve raylar boşlukta kaldı. Bölgedeki tüm tren seferleri bakım onarım çalışmaları bitene kadar çift yönlü olarak durduruldu.

        Şiddetli yağış bir kez daha demir yolu ulaşımını vurdu. Makinistin dikkati sayesinde facianın eşiğinden dönüldü. Denizli ve Aydın bölgesinde devam eden sağanak bölgede sel ve su baskınlarını da beraberinde getirdi. Sel özellikle Buharkent ilçesinde etkili oldu. Çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Birçok araç selde sürüklenerek hasar gördü. İlçeden geçen Denizli-Aydın karayolu 1 saat süreyle trafiğe kapandı.

        Bölgede hayatı olumsuz etkileyen yağış demir yolu hattını da vurdu. Denizli-Aydın arasındaki hatta geniş bir alanda rayların altındaki toprak kaydı. Raylar havada asılı kaldı. Dün akşam saatlerinde Denizli-İzmir seferini yapan yolcu treni facianın eşiğinden döndü. Raylardaki bozulmayı fark eden makinist treni durdurdu. İhbar üzerine hat bakıma alındı ve bölgedeki tüm tren seferleri iptal edildi. Yolcular otobüslerle gidecekleri bölgelere sevk edildi.

        8 Temmuz'da Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde Sarılar köyü yakınlarında yağış nedeniyle rayların altındaki toprak kaymış, bölgede meydana gelen tren kazada 25 kişinin yaşamını yitirmişti.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu