Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV CHP Grup Başkanvekili Altay'dan İnce'ye seçim gecesi yanıtı

        CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, perşembe akşamı Habertürk TV ekranlarında yayınlanan Türkiye'nin Nabzı programında Didem Arslan Yılmaz'ın sorularını yanıtladı. İnce, seçim gecesini anlattı. O gece açıklama yapmamasıyla ilgili olarak Engin Altay'ı işaret etti; "Seçim gecesi, Engin Altay 'İşi netleştirelim, konuşmayalım istersen, bir bekleyelim' dediği için açıklama yapmadım" dedi.

        ALTAY: KARAR BENİM DEĞİL, KENDİSİNİN

         

        Muharrem İnce'nin bu sözlerine muhatabından yanıt gecikmedi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Karar kendisinindi" dedi. Altay açıklamasında, "O gece çıkıp da ne diyecektik? Seçimi kaybettik desek kaybetmedik, kazandık desek kazanmadık. Tabloya bakıyoruz, Anadolu'nun dört bir yanından da özel olarak veri alıyoruz. Olumsuz bir tablo ile karşı karşıya olduğumuzu saat 21.00 itibarıyla gördük; ama siyasette umut bitmez. Gece saat 04.00'te kalkıp da 'Tayyip Erdoğan'a da hayırlı olsun demesinin bir anlamı yoktu" ifadelerini kullandı. Altay, "Çıkıp ne denecekti? Daha bir sey netleşmemiş. Erkenden 'Kaybettik' demenin anlamı da yoktu. 'Adam kazandı' demenin de anlamı yoktu" dedi.

        CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, önerinin kendisine ait olduğunu söyledi ama İnce'ye de sitem etti. Altay, "O gece ile ilgili belki Sayın İnce belki biraz eksik söyledi. Hiç kırılmadım. 16 yıllık dostumdur; Allah'ın verdiği ömür bitene kadar da dostum kalacaktır."

        CHP YÖNETİMİ İNCE'NİN AÇIKLAMALARINA TEPKİ GÖSTERDİ

        CHP'de 24 Haziran gecesi yaşananlar tartışılıyor; bir yandan da kurultay tartışması sürüyor. İnce'nin "Kurultay olmazsa yerel seçimlerde başarısız oluruz" sözlerine ise Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun yanıt verdi. Torun, "Bir başarı varsa ya da başarısızlık varsa hepimizindir. Sonuçta, 'Ben başardım, sen başaramadın' olayı yok. Hep birlikte bu mücadeleyi verdik. Sayın İnce de CHP'nin cumhurbaşkanı adayıydı.  Sonuçta bir başarı ya da başarısızlık varsa, bu ortak" açıklamasında bulundu. "Biz mart ayından itibaren hazırlanıyoruz. Kendisinin bu konuda bilgisi olmayabilir" dedi.

        MUHALİFLER KURULTAY İÇİN İMZA TOPLAMA SÜRECİNİ BAŞLATACAK

        Muharrem İnce'nin çıkışlarının ardından, parti içi muhalif kanat 16 Temmuz pazartesi günü kurultay için imza toplama sürecini başlatmaya hazırlanıyor. Part içi muhalefetin seçimli kurultay için 630 imzaya ulaşması gerekiyor.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu