Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Beyoğlu'nda toprak kayması tehlikesi! Diğer binalar için risk devam ediyor mu?

        Beyoğlu, Sütlüce’deki 3 katlı bina toprak kayması nedeniyle yıkılmıştı. Peki aileler nereye yerleştirildi, ailelerin durumu ne olacak? Diğer binalar için risk devam ediyor mu? Ayrıntıları Habertürk TV muhabiri Okan Ateş aktardı.

        Habertürk TV muhabiri Okan Ateş'in verdiği bilgilere göre, yıkılan binanın çevresindeki binalar için de tehlike sürüyor. Hafta boyunca yağışın devam etmesi bekleniyor. Bu da toprak kaymasının devam etmesinde büyük bir risk olarak görülüyor. Diğer binalarda çöken apartman gibi ön tarafa doğru kayabilir. Bu sebeple bölgede yalnız komşu binalar değil tüm binalarda inceleme çalışmaları yapılacak. Risk altında olanlarla ilgili de gerekli çalışmalar başlatılacak.

        Hem yıkılan binada hem de çevrede yaşayan vatandaşlar tahliye edildi. Belediye vatandaşlara otelde kalma teklifi yaptı. Bazı aileler geceyi akrabalarında geçirdi. 38 kişi belediye tarafından çevredeki otellere yerleştirildi. Ayrıca yıkılan binanın masrafları, evlerini kaybeden vatandaşların da yiyecek, içecek ve giyim masrafları da Beyoğlu Belediyesi tarafından karşılanacak.

        Yıkılan binanın enkazında teknik incelemeler başladı. Binanın temizlenmesini inşaatı yapan şirket teknik incelemelerin ardından gerçekleştirecek.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu