Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Suriyeli solist 53 yıllık Beatles şarkısını yeniden yazdı

        Dünyaca ünlü müzik grubu Beatles'ın "Drive My Car" şarkısı, direksiyon başına geçen Suudi kadınlar için yeniden uyarlandı. Amerika Birleşik Devletleri'nin dünyaca ünlü müzik okulu Berklee'de okuyan bir grup öğrenci, Beatles'ın şarkısını bestelenişinden 53 yıl sonra Suudi kadınlara itfahen yeniden yorumladı.

        Suriyeli, Ürdünlü ve Filistinli öğrencilerden oluşan grup, şarkınının sözlerini değiştirdi. İçine Arap ezgileri yerleştirdi. 24 Haziran'da Suudi Arabistan'da kadınlar için kaldırılan araba kullanma yasağını böyle kutladılar.

        Şarkının orjinal ismi "Drive My Car" yani "Arabamı Sür"... Şarkının aslında, ünlü olmak isteyen ve kendine şoför arayan bir kadından bahsediliyor. Yeni versiyonda ise araba kullanacağı için heyecanlı bir kadın anlatılıyor. Herkesin ona evlenme teklifi etmeye başladığı ama onun evlenmek istemediği söyleniyor. 

        Şarkının yeni sözleri grubun solisti Suriyeli Nadia al-Raese'e ait. Raese'in, asıl mesleği mimarlık. Ancak Suriye iç savaşının başlamasıyla memleketi Halep'i terk eden genç kadın, artık Boston'da müzik okuyor.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu