Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Başbağlar Katliamı 25. yılında! Acılar hâlâ taze...

        Bugün Başbağlar katliamının yıldönümü aradan 25 yıl geçmesine rağmen Başbağlar katliamının acıları hala taze... Erzincan'ın Kemaliye ilçesindeki köyde PKK tarafından öldürülen 33 kişinin hüznü çeyrek asra rağmen dinmiyor. Başbağlar sakinlerinin tek isteği var; olayın aydınlatılması...

        5 Temmuz 1993, yani tam 25 yıl öncesi. Tarihe kara leke olarak geçen Sivas Katlimanı'nın üzerinden yalnızca 3 gün geçmişti. Erzincan Başbağlar terör örgütünün hedefi oldu. Köydeki 69 ev, camii ve 4 araç ateşe verildi. 28 kişi meydanda, 5 kişi de yakılan evlerde can verdi. Geride 30 dul kadın, 100'e yakın yetim çocuk kaldı. Katliamı hala unutmayan Elif Akpınar da o kadınlardan biriydi. Akpınar, "Dediler ki size bu acı yeter. Erkeklerden haberimiz yok. Erkekleri bilmiyoruz. Ben de kalktım, çatır çatur her yer yanıyor. Oğlaklar ateşe düşüp yanıyor. Tavuklar ateşe düşüp yanıyor. Hayvanlar bağıra bağıra yanıyor. Hiçbir şey edemedik. Hiç..." dedi.

        Akpınar'ın zihninden çıkmayan o acı; Başbağlar sakinleri için hala çok taze... Aradan geçen 25 yıl, yaralarına merhem olmadı. Çünkü hala çok fazla soru işareti var. Köy Muhtarı Ali Akarpınar, "Başbağlar 25 yıldır adalet arıyor. Gitmediğimiz kapı, çalmadığımız makam bugüne kadar kalmadı. Ama bugüne kadar bir sonuç alamadık. Sivas olayıyla birleştirilen Başbağlar dosyası, Sivas olayıyla hazırlanan bir rapor hazırlandı. Başbağlarla ilgili rapor hazırlanmadığı gibi o dosyanın raporun içinde bir tek satır dahi Başbağlara yer verilmedi." diye konuştu.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu