Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Arkeolojik kazılardan tarih fışkırdı! 2 bin yıllık tarih aydınlandı

        Yurt içinde süren arkeolojik kazılarla binlerce yıllık tarih gün yüzüne çıkarıldı. Muğla'da erken bizans dönemine ait klise ve mozaik taban bulundu. Konya'da ise Roma İmparatorluğu tarafından sınır karakolu olarak inşa edilmiş 100 gözetleme kulesi ortaya çıkarıldı.

        Kazılan yerden tarih fışkırdı, mermer kent geçmişe ışık tuttu. Gladyatörler şehrinde klise ve mozaik bulundu. Muğla Yatağan'daki "Stratonikeia Antik Kenti" gladyatörler şehri olarak biliniyor. UNESCO Dünya Mirası geçici listesinde yer alan kentte 3 bin 500 yıl öncesine ait yerleşimlerle ilgili bulgular tespit edildi. Erikli Kilisesi'ndeki restorasyon çalışmaları sırasında, erken Bizans dönemine ait klise ve mozaik taban bulundu.

        Konya'nın Karatay ilçesinde de 2 bin yıllık tarih gün yüzüne çıkarıldı. Bozdağ Milli Parkı'nda Roma İmparatorluğu tarafından sınır karakolu olarak inşa edilmiş 100 gözetleme ortaya çıkarıldı Daha sonra Bizans tarafından kullanılan bölgenin, Selçuklular zamanın da da ticaret merkezi olarak kullanıldığı belirlendi.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu