Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Akıllı telefonlarımız ajan çıktı! Her şeyin ekran görüntüsü alınıyor

        "Telefonum aracılığıyla dinleniyor ya da izleniyor muyum?" artık bu soruları etrafımızda sıkça duyar olduk. Bu endişelerin çok da yersiz olmadığını ortaya koyan bir araştırma yayınlandı.

        Elimizden bırakmadığımız, saatlerce mesai harcadığımız telefonlarımız bizi gözetliyor. Yapılan bir araştırmaya göre, telefonlarımıza indirdiğimiz uygulamalar, onlardan beklediğimizden fazlasını yapıyor. Araştırma Amerika'daki Northeastern Üniversitesi'nde yapıldı. 10 akıllı telefondaki 17 binden fazla uygulama mercek altına alındı. Kamera ve mikrofon erişimi olan uygulamaların, ekran görüntülerini reklam şirketlerine gönderdiği ortaya çıktı.

        Araştırma, kargo takibi yaptığınızda ya da yemek siparişi verdiğinizde bazı uygulamaların ekran görüntüsü aldığını ortaya çıkardı. Aynı durum mesajlaşırken ya da internet bankacılığı kullanırken de tekrarlanabiliyor. Bu ekran görüntüleri mobil analiz şirketlerine de gönderilebiliyor.

        Mercek altına alınan uygulamaların telefon kamerasını kullanarak ses ya da görüntü kaydettiği iddiası kanıtlanamadı. Ancak kayıt alınamayacağı da ispat edilemedi. Uzmanlar uyarıyor. Ne kadar kapsamlı olduğu henüz tam olarak tespit edilemese de, telefonların casusluk yaptığına dair deliller her geçen gün artıyor.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu