Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV AK Parti'de değişim sinyali! Yeni yönetim kadroları belirlenecek, tüzük değiştirilecek

        AK Parti 18 Ağustos'ta yapılacak 6. Olağan Kongresi'ne hazırlanıyor. AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, "Bir tür yenilenme kongresi olacak" dedi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın değişim mesajlarına işaret etti. Kongre öncesinde ise AK Parti Kızılcahamam'da kampa girecek. Kampın gündeminde 24 Haziran seçim sonuçları ve yerel seçim hedefleri olacak.

        AK Parti'de değişimin sinyali bu sözlerle geldi. 18 Ağustos'ta yapılacak 6'ncı Olağan Kongre için hazırlıklar sürüyor. Öncesinde 12 Ağustos'ta Kızılcahamam'daki kampta 24 haziran seçiminde oy kaybı yaşanan il ve ilçeler ele alınacak. 2019 yerel seçim seçimlerinde izlenecek strateji de belirlenecek. AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, Habertürk'e konuştu. Bostancı, "Niçin bu oy kaybı yaşandı bunu analiz edeceğiz. Türkiye'nin girmiş olduğu yeni yönetim sisteminde toplumla kurulacak diyalog bize ne söylüyor bunları görerek, yolumuza devam etmek istiyoruz" dedi.

        Bostancı 18 Ağustos'ta yapılacak olağan büyük kongreyi değerlendirdi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti grup toplantısındaki sözlerine işaret etti. Kongrede değişimci bir anlayışın kendini göstereceğini belirten Bostancı, "Bu kongre bir tür yenilenme kongresi... Toplumun AK Parti ile kurmuş olduğu o uzun soluklu toplumsal sözleşmeyi yönetecek yeni kadroların şekillendiği bir kongre olacaktır" diye konuştu.

        Kongrede AK Parti'yi önce 2019 mart yerel seçimlerine ve 2023'e götürecek yönetim kadroları belirlenecek. Peki yenilenme ve değişim nasıl olacak? Gençler, kadınlar ve tecrübe... Kadrolar yenilenirken denge bu üçgende kurulacak. Bostancı, "AK Parti'nin çok zengin bir kadro havuzu var malum. Dolayısıyla bu havuzda tecrübe tarafından bakıldığında görev alacak çok sayıda arkadaşımız var" ifadelerini kullandı. 18 Ağustos'ta Ankara Spor Salonu'nda yapılacak kongrede parti tüzüğü değiştirilecek, yeni sistemle uyumlu hale getirilecek.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu