Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Afrikalı göçmenler sınırı geçince çocuklar gibi sevindi! İşte o anlar...

        Kimi çatışmalardan, kimi açlıktan, kimi işsizlikten kaçıp yollara düştü; Avrupa hayaliyle kilometrelerce yol katettiler. Aylar süren zorlu yolculuğun ardından karşılarına örülen dikenli telleri aşınca, çocuklar gibi sevindiler.

        Burası Ceuta... İspanya'nın Kuzey Afrika'daki toprak parçası. Yani kıta değiştirmeseler de, Afrikalı göçmenler için bu sınırı aşmak Avrupa'ya ulaşmak anlamına geliyor. Ceuta ve Meliya, Afrikalı göçmenlerın akın ettiği iki kent... Zira Afrika'da olmasına rağmen Avrupa Birliği'nde sayılıyor. Bu nedenle bu iki kenti Fas'tan ayıran sınır hattı, sık sık göçmenlerin kaçak girişlerine sahne oluyor.

        AFRİKALI GÖÇMENLERİN İSPANYA TOPRAKLARINA GEÇİŞ SEVİNCİ

        Yaklaşık 600 Kuzey Afrikalı göçmen, sınır hattındaki 6 metrelik dikenli telleri aşmayı başardı. Ceuta'ya geçen göçmenlerin sevinci görülmeye değerdi. Engelleri aşmalarını zıplayarak ve sevinç çığlıkları atarak kutladılar. Ancak polisin müdahalesi gecikmedi. Çıkan arbedede 132 göçmen yaralandı. 16'sı hastaneye kaldırıldı. Arbede sırasında 15 polis de yaralandı.

        Ceuta'ya ulaşmayı başaran göçmenler şu an geçici konaklama merkezlerine alındı. Hepsinin umudu Avrupa'da yeni bir hayata başlamak. Ancak İspanya, Seuta'ya gelen göçmenlerin çoğunu sınır dışı ediyor.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu