Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Ceylan Özgül'den önemli açıklamalar: 'Kedicik' dediğimiz kadınların...

        Adnan Oktar'ın liderliğini yaptığı suç örgütüne yönelik operasyonlar aralıksız sürüyor. Örgütün eski üyelerinden Fırat Develioğlu ve kaçışıyla örgütün çöküşüne zemin hazırlayan Ceylan Özgül, Teke Tek'te Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı. Özgül, "Cinsel istismar ve kasetlerin çekilmesi, örgütün kullandığı önemli yöntemlerden biriydi" dedi.

        Bir dönem Adnan Oktar'ın grubundaydı, 2017 yılında örgütten kaçtı. Ceylan Özgül ile Adnan Oktar'ın bir zamanlar yakınındaki 2 numaralı isim olan Fırat Develioğlu, Teke Tek'te Fatih Altaylı'nın konuğu oldu. Örgütten 18 yıl önce ayrıldığını belirten Develioğlu, ayrılışını, "Örgüt suça gidiyordu, benim orada işim yoktu" sözleriyle özetledi.

        "BEN ÇOK FAZLA SUÇ OLDUĞU KANAATİNDEYİM"

        Develioğlu, "Oraya bir irade teslimiyle giriyorsunuz. Bu FETÖ de böyle PKK da böyle... Aklınızı lidere teslim ediyorsunuz. Orada artık siz siz değilsiniz. Orada aklınızı lider kullanır, manipüle eder. Oradan çıkarken de kimse size geri vermiyor. Ben çok fazla suç olduğu kanatindeyim. Daha başka şikayetçilerin artmasıyla başka suçların da çıkabileceğini düşünüyorum. Hemen hemen hertürlü suçu işlemişlerdi" dedi.

        Ceylan Özgül ise Adnan Oktar'ın örgütünden ilk olarak 2013'ta kaçmaya çalışmış ama başarılı olamamıştı. Kaçma girişiminden sonra gerçek anlamda bir hapis hayatı yaşadığını belirten Özgül, "Münafık ve ajan ilan edildim. Aileme bir şey yaparlar diye ben onlara karşı geldim, iftiralar attım çok kötü şeyler yaptım ki örgütle aralarına girmek için. Ben yapmasam onlar daha kötüsünü yapacaktı. Mesela annem ben örgütteyken vefat etti. Haber göndermişler, aileme, "Ceylan gelmek istemiyor" demişler. Halbuki benim haberim bile yoktu" ifadelerini kullandı.

        "CİNSEL İSTİSMAR ÖRGÜTÜN KULLANDIĞI EN ÖNEMLİ YÖNTEM"

        Sadece bir genç kızı hedef almak için onlarca strateji geliştirdiklerini belirten Ceylan Özgül, "Hile çok büyük, bir kızı çekmek için 3-4 yıl uğraşıyorlar" diye konuştu. Hücre sistemi olduğunu kaydeden Özgül, "Benim bulunduğum yerde kızlar yanında birisi olmadan doktora bile gidemezdi. Hatta doktorun kabininde bile muayene sırasında birisi yanınızda duruyor" diye konuştu. Genç kızların istismarının örgütteki önemli stratejilerden biri olduğunu vurguyalan Ceylan özgül, "Cinsel istismar, bir köleleştirme yöntemi. Örgütün kullandığı önemli bir yöntem. Şantaj, tehdit, onların videolarının çekilmesi bunlar hep birer köleleştirme yöntemi" dedi.

        ÖZGÜL: ÖRGÜTÜN 100 BİNDEN FAZLA MAĞDURU VAR

        Özgül, örgüt lideri Adnan Aktar'la ilgili çok bilinmeyen bir detayı da Teke Tek'te anlattı: Şu anda gördüğümüz videolarda dizlerine kadar inen bir kasık fıtığının olduğunu görüyoruz. Örgüte girdiğim zamandan itibaren ben öyle bir rahatsızlığına şahit olmadım. Çok istiyor ama kendisinin böyle bir faaliyeti olamıyor. Daha farklı yöntemler kullanıyor anladığım kadarıyla."

        "İnsanların örgüt tarafından oluşturulmuş vitrinin üzerinde durmaması gerekiyor. Kedicikler dediğiniz kadınların evlerinden 80 tane silah çıktı" diyen Ceylan Özgül'e göre örgütün 100 binden fazla mağduru var ve hafife alınmamalı.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu